Charlie Hunnam en Jack O’Connell vechten voor een beter leven in Jungleland

11 september 2022 22:15 | kijktips | Door Judith Regeling

© ftp://ftp.infotv.it/
De band tussen de twee broers uit Jungleland wordt getest als ze het land moeten doorkruisen om mee te kunnen doen aan een illegaal bokstoernooi.

Charlie Hunnam en Jack O’Connell moeten overleven in de wereld van illegale bokswedstrijden. Het resultaat is een mix tussen een boksfilm en een roadtripfilm.

Jungleland

Bokser Lion (O’Connell) en zijn broer/manager Stanley (Hunnam) leiden niet bepaalt een luxeleven in Jungleland. Overdag werken ze in een naaifabriek en ’s nachts nemen ze deel aan illegale bokswedstrijden.
Door een verliespartij van Lion raken ze in grote schulden bij lokale gangster Pepper (Jonathon Majors). Hij biedt ze een uitweg: ze kunnen het geld terugverdienen door mee te doen aan een bokstoernooi met blote vuisten aan de andere kant van het land.

Onderweg moeten ze ook nog even een ‘pakketje’ afleveren: een jonge vrouw genaamd Sky (Jessica Barden). Hun benarde situatie dreigt de normaal zo hechte broers steeds meer uit elkaar te drijven.

Charlie Hunnam

Voor hun rollen in Jungleland moesten Charlie Hunnam en Jack O’Connell veel trainen om er uit te zien als boksers. Gelukkig zijn beide acteurs wel gewend aan fysieke transformaties.

Zo moest Hunnam afvallen voor zijn rol als ontdekkingsreiziger in The Lost City of Z. Daarna ging hij weer druk de sportschool in de hoofdrol in King Arthur: Legend of the Sword, om direct daarna weer af te vallen zodat hij een gevangene kon spelen in Papillon.

O’Connell pakte het voor Angelina Jolie’s Unbroken zelfs nog extremer aan. Om Tweede Wereldoorlogsheld Louis Zamperini te spelen at hij maar vierhonderd calorieën per dag.

In vergelijking zullen de voorbereidingen voor Jungleland dus een eitje zijn geweest. 

Meer over