Kees van der Spek: Oplichters aangepakt

Kees van der Spek is iets op het spoor

RTL 5 - dinsdag 16 november om 20:32

© Endemol Shine Nederland
Kees van der Spek is in deze uitzending van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt een bende op het spoor die dure auto-onderdelen steelt. De bendeleden laten vrouwen een auto huren om vervolgens de katalysator uit de auto te halen. Van der Spek legde hun manier van werken vast.

Al sinds 2013 rekent Kees van der Spek in zijn eigen programma af met de grootste oplichters. Gewapend met een verborgen camera ontmaskert hij de criminelen en toont Nederland waartoe ze in staat zijn.

Kees van der Spek

In deze aflevering van Kees van der Spek: Oplichters aangepakt besteedt hij aandacht aan de diefstal van een specifiek auto-onderdeel: de katalysator. De bendeleden die Van der Spek op het spoor is hebben een uiterst geraffineerde manier van werken. Ze sturen onschuldig ogende vrouwen op pad om een auto te huren, waarna de bende de zeer kostbare katalysator uit de auto haalt. De verhuurder zit vervolgens met duizenden euro’s schade en geregeld worden de auto’s zelfs total loss verklaard.

De programmamaker laat zien hoe de bende precies te werk gaat. Je ziet het om 20:30 uur in Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt op RTL5. 

Meer over