Het beste van Heel Holland bakt

Kers op de taart

De laatste compilatieaflevering staat vooral in het teken van kersen. In 2018 maakten veel kandidaten een variant op de schwarzwalderkirschtorte, drie jaar eerder gebruikten de bakkers de rode vrucht voor een cake cerise.

Kersen zijn een favoriet ingrediënt bij bakkers, laat de laatste compilatieaflevering van Het beste van Heel Holland bakt zien. In de vorige scoorde Anouk pluspunten bij de jury met haar 3D-kersentaart, nu is er een terugblik op een opdracht uit 2018. De kandidaten staken destijds een klassieker in een nieuw jasje en velen lieten hun oog vallen op de schwarzwalderkirschtorte.

Spektakelstukken

Hiermee houdt het nog niet op met de rode vruchten. In 2015 bakten de kandidaten een cake cerise voor de technische opdracht. Maar voor welk trucje waren die satéprikkers ook alweer nodig? Het laatste spektakelstuk van dit compilatieseizoen dateert uit 2017. In de finale van de vijfde reeks maakten de thuisbakkers een indrukwekkende bruidstaart. Ook toen waren er kersen ingekocht.

Meer over: