Kerst onder vuur 2021

Arjan Lock viert kerst op Lesbos

NPO 2 - maandag 20 december om 22:58

© EO
EO-directeur Arjan Lock bezoekt in Kerst onder Vuur 2021 op het Griekse eiland Lesbos een katholieke kerk waar gelovige vluchtelingen komen. Hij praat met de Nederlandse ziekenhuispastor Martin Schneeberger die een kerstfeest wil organiseren.

Nadat vorig jaar september een brand het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos verwoestte, stonden duizenden asielzoekers in de kou. Hulporganisaties spraken van een humanitaire ramp in Moria, mede ook door de lockdown, het rondwarende coronavirus en de slechte weersomstandigheden.

Arjan Lock

EO-directeur Arjan Lock keert in Kerst onder Vuur terug op Lesbos, waar hij vlak na de allesverwoestende brand het programma Ogen van Moria maakte. Hij bezoekt onder meer een kleine katholieke kerk op het eiland, die is opgeleefd door het bezoek van gelovige vluchtelingen.

Martin Schneeberger

De Nederlandse ziekenhuispastor Martin Schneeberger zet zich in voor deze mensen en leert tegelijkertijd van hen. Hij probeert dit jaar samen met de vluchtelingen een kerstfeest te organiseren.

Meer over