Kerstweek: 5 tv-programma’s om naar uit te kijken

In de week van Kerst staan er heel wat bijzondere tv-programma’s op de planning. Om de keuze iets makkelijker voor je te maken, stelde televizier een Top 5 samen.

1. 10 Jaar Boer Zoekt Vrouw

In deze tijd waarin we familie, vrienden en geliefden opzoeken, mag Boer Zoekt Vrouw natuurlijk niet ontbreken. Yvon Jaspers kijkt in deze special terug op de vele successen die het programma de afgelopen tien jaar boekte. Van de boer die de meeste brieven kreeg  tot de vele huwelijken en boerenbaby’s waarvoor de doortastende Yvon eigenlijk ‘medeverantwoordelijk’ is. Ze kijkt met een aantal hoofdrolspelers terug op hun deelname aan de kijkcijferhit. Een aantal boeren moet zich zelfs bewijzen in een Boer Zoekt Vrouw-Quiz. Ook leuk voor de meespelers thuis. 

10 Jaar Boer Zoekt Vrouw start zondag om 20.20 uur op NPO 1.

2. Het Orkest Van Nederland

Hier hebben de amateurmusici de afgelopen weken keihard voor gewerkt: het grote optreden in het Concertgebouw. En alsof dat niet spannend genoeg is, komt het twee uur durende concert ook nog live op televisie. Maar de muzikanten kunnen het aan; het wordt een muzikaal feest met bijzondere uitvoeringen van klassieke en moderne stukken. 

Het Orkest Van Nederland start maandag om 20.30 uur op RTL 4.

3. All You Need Is love Kerstspecial

Een prachtige traditie: Robert ‘Dr. Love’ ten Brink strooit weer met geluk alsof het niets is. Maar Robert en zijn team hebben hier maandenlang naartoe gewerkt. Van over de hele wereld komen geliefden, familieleden en vrienden naar Nederland om bij hun dierbaren te kunnen zijn. Meer heb je toch niet nodig? 

All You Need Is Love Kerstspecial start woensdag om 20.30 uur op RTL 4.

4. Kersttoespraak koning Willem-Alexander

De nieuwigheid is eraf voor koning Willem-Alexander, maar zijn tweede Kersttoespraak is geen makkelijke. Het was weer een bewogen jaar voor ons land met als dieptepunt natuurlijk de ramp met de MH17. De koning blikt terug maar kijkt ook hoopvol vooruit naar het nieuwe jaar. 

 

Kersttoespraak koning Willem-Alexander start donderdag om 13.00 uur op NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

5. Top 2000 A Gogo

De nummer 1 van de ‘Lijst der Lijsten’ is bekend, maar er valt nog zo veel meer te beleven aan de Top 2000. Matthijs van Nieuwkerk en popprofessor Leo Blokhuis duiken in de lijst van Radio 2 en komen met grappige weetjes, bizarre feiten, natuurlijk de quiz met BN’ers en bijzondere ontmoetingen met legendes uit de muziekgeschiedenis.

Top 2000 A Gogo start vrijdag om 19.30 op NPO 3.

Meer over:

Reageren