Keuringsdienst van waarde classics

Keuringsdienst van waarde over leverworst

NPO 3 - donderdag 8 juli om 20:25

© KRO-NCRV
Leverworst is niet duur: een halve kilo van een bepaald merk kostte in 2014 slechts 62 cent. De keuringsdienst gaat onder meer naar een ambachtelijke slager en een fabriek om uit te zoeken hoe dat zo goedkoop kan.

Leverworst komt bij allerlei gelegenheden op tafel. De rol, bestaande uit restvlees zoals lever, kop en spek, kostte in 2014 maar 62 cent voor een halve kilo. De keuringsdienst zoekt uit hoe dat zo goedkoop kan. De verslaggevers bezoeken onder anderen een ambachtelijke slager om te zien hoe de worst wordt gemaakt. Die slager denkt dat het onmogelijk is om het product voor zo weinig geld te maken.

62 cent

Op naar de fabriek dus, waar de worsten in grote aantallen van de machines rollen. Het lijkt op die manier goedkoper, maar er worden wel extra's toegevoegd, zoals conserveermiddelen. Daarom komt een tweede vraag aan bod in het programma: als leverworst niet voor 62 cent gemaakt kan worden, wie lijdt er dan verlies? De verslaggevers gaan op zoek naar het antwoord. (HH)

Meer over