Kijktip: 10 jaar Ik Vertrek met Richard Groenendijk

De favoriete aflevering van Ik Vertrek van Richard Groenendijk is die waarin de familie Hoek naar Tsjechië emigreert en waarin van alles misgaat.

Als trouwe kijker van Ik vertrek leeft Richard Groenendijk volop mee met de avontuurlijke families. Vaak wel met spoortje leedvermaak. 'Ik weet van tevoren al waar het mis zou kunnen gaan.' En bij de familie Hoek ging het mis, en goed ook. Niet voor niets bestempelt Groenendijk deze aflevering tot zijn favoriet in 10 jaar Ik vertrek. 

Terug naar Nederland

Corrie en Jan Hoek verruilden hun woning in Heemskerk voor een Tsjechische boerderij in bar slechte staat. Na een forse verbouwing bleven de boekingen uit. Een droom viel in duigen. De boel ging in de verkoop en de familie Hoek moest terug naar Nederland. Tenminste, daar leek het op. 'Uiteindelijk hoop ik dat het altijd goed komt', zegt tv-kijker Groenendijk. Het is nu acht jaar later. Is er in Tsjechië dan toch een wonder geschied?

Bouwval

Tijdens de uitzending in 2007 wees niets in die richting. De boerderij was zo verwaarloosd, dat Jan en Corrie er moedeloos van werden. Het bouwval moest veranderen in een appartementencomplex, maar dat plan leek schier onuitvoerbaar. Bovendien had het echtpaar in Tsjechië slechts de steun van een van hun drie volwassen zoons. De andere twee bleven in Nederland achter om geld te verdienen.

Vrouwen en koeien

Patrick ging wel mee: hij wilde in Tsjechië tijd besteden aan zijn twee grote liefdes: koeien en vrouwen. Maar de koeien bleken schaars en de vrouwen niet te verstaan. Probeer dan maar eens je draai te vinden in een vreemd land...

Meer over:

Reageren