Kijktip: Aftrap nieuwe serie CSI-Cyber

21 September 2015 16:30 | kijktips | Door Televizier

CSI-Cyber is een spin-off van de serie CSI: Crime Scene Investigation. Het FBI-team richt zich hier op de computercriminaliteit in New York.

Crime Scene Investigation is een van de populairste misdaadseries uit de televisiegeschiedenis. Van CSI alleen al werden er 15 seizoenen gemaakt, en ook CSI: Miami en CSI: New York deden het aanvankelijk goed. Inmiddels zijn alle drie de titels aan hun einde gekomen vanwege teruglopende kijkcijfers, maar de makers bedachten toch iets nieuws. CSI: Cyber moet de nieuwe hit worden.

Baby for sale?

Patricia Arquette (bekend uit de film Boyhood) speelt FBI-agente Avery Ryan. Samen met haar collega's onderzoekt ze misdaden die via internet of computers worden gepleegd. In deze eerste aflevering buigen ze zich over een reeks babyontvoeringen. Ze ontdekken dat de babyfoons zijn gehackt en dat de kinderen nu te koop worden aangeboden op een veilingsite. Maar wie zit erachter?

Alle apparaten de deur uit

Aan The Daily Telegraph vertelde Arquette onlangs dat ze veel heeft opgestoken van de serie: 'Ik wist wel een beetje van hacken, maar had geen idee hoe en op welke schaal het gebeurt. Nota bene op apparaten die we zelf ons huis hebben binnengehaald. Na de opnamen wilde ik dat mijn kinderen al die dingen wegdeden.' Een andere hoofdrol is voor Hollywood-acteur James Van Der Beek, die Ryans rechterhand Elijah Mundo speelt. Ook de gewone Crime scene investigation start deze avond weer met een nieuwe aflevering, om 20.30 uur. RTL zendt de komende weken de tweede helft van het vijftiende - en tevens laatste - seizoen uit.

Meer over