Kijktip: Ahmed Aboutaleb in College Tour

4 maart 2016 14:07 | kijktips | Door Televizier

Studenten mogen in deze aflevering van College Tour de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het hemd van het lijf vragen. 

College Tour komt dit keer uit Rotterdam, de stad die bijna zeven jaar geleden als eerste in Europa een burgemeester met een Marokkaanse achtergrond kreeg.

Geliefde burgervader 

In eerste instantie werd Ahmed Aboutaleb met scepsis ontvangen, maar inmiddels is hij uitgegroeid tot een geliefde burgervader. Hij heeft ook buiten Nederland naam gemaakt. De Rotterdamse burgemeester haalde na de terroristische aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo de wereldpers door zijn kritische houding jegens zijn islamitische geloofsgenoten. Het leverde hem een retourtje Witte Huis op; hij was er een van de sprekers bij een antiterreurtop. Uit peilingen blijkt dat een meerderheid van de Nederlandse kiezers hem als de volgende premier van het land ziet. Heeft hij deze ambitie zelf ook?

College Tour 

Twan Huys presenteerde in 2007 de eerste College Tour. Samen met een paar honderd studenten interviewde hij cabaretier Hans Teeuwen. Nadien volgden nog veel gasten, onder wie Bill Gates, Sting, Whoopi Goldberg, de Dalai Lama, Malala Yousafzai, John Cleese, John Legend, Desmond Tutu, Robbie Williams, Shimon Peres en Mark Rutte. Het gesprek met deze laatste resulteerde onlangs in het allereerste Nederlandse correspondents dinner.

 

Meer over