Kijktip: Crime Scene Investigation knoopt de eindjes aan elkaar

8 juni 2015 14:14 | kijktips | Door Televizier

© CBS Paramount Network Television

Het vijftiende en laatste seizoen van Crime Scene Investigation is aangebroken. Alle losse eindjes worden aan elkaar geknoopt.

Het vijftiende seizoen van Crime Scene Investigation belooft extra spannend te worden. De makers hebben aangekondigd dat dit de laatste reeks afleveringen wordt van het originele CSI. Dat betekent dat alle lopende verhaal­lijnen afgerond moeten worden. RTL 4 was vorig jaar na de vierde aflevering gestrand en gaat nu verder met het seizoen.

Conferentie

De vrouwelijke medewerkers Morgan (Elisabeth Harnois), Sara (Jorja Fox) en Julie (Elisabeth Shue, v.l.n.r. op foto) gaan naar een conferentie voor forensisch specialisten. Ze denken daar even rust te hebben, omdat ze geen ingewikkelde zaken hoeven op te lossen. Maar dan zijn ze opeens getuige van een schietpartij. De hele zaal zit vol met forensisch specialisten, maar uitgerekend zij duiken natuurlijk meteen op de zaak.

Reünie

Crime scene investigation heeft de laatste jaren teruglopende kijkcijfers. Daarnaast gaven diverse acteurs er de afgelopen tijd de brui aan. Acteur Paul Guilfoyle, die veertien jaar lang Jim Brass speelde, hield er vorig jaar mee op. Ook George Eads (Nick Stokes) kondigde aan het binnenkort voor gezien te houden. Maar in deze laatste reeks komen ook een paar oude castleden terug, zoals Willam Petersen (Grissom) en Marg Helgenberger (Catherine Willows). De laatste aflevering wordt een reünie. De serie houdt niet helemaal op: CSI: Cyber gaat wel door.

Crime Scene Investigation maandag 8 juni, 20.30, RTL 4

Meer over