Kijktip: De eerste aflevering van De Grote Herkansing

In De Grote Herkansing op SBS 6 vallen stellen apart van elkaar af. En dat levert volgens presentatrice Kim-Lian van der Meij mooie televisie op.

Lizan en Davy kampen allebei met fors overgewicht, maar krijgen de kilo's er niet af. Dat doorkruist hun toekomstplannen; ze hebben een kinderwens en willen trouwen. Het nieuwe programma De Grote Herkansing steekt hen de helpende hand toe.

Kim-Lian van der Meij

En volgens presentatrice Kim-Lian van der Meij gaat dat op rigoureuze wijze. „Ze worden uit elkaar gehaald en mogen elkaar vijf maanden lang niet zien en niet met elkaar praten. Dan gaan ze met zichzelf aan de slag, met behulp van een personal trainer, een voedingscoach en een psycholoog. Na die vijf maanden worden ze weer herenigd.” Een succesvolle noodgreep, volgens de presentatrice. 'We halen ze uit elkaar omdat ze elkaar niet motiveren. Ze moeten nu de ander loslaten en echt aan zichzelf werken. En dat werkt eigenlijk heel goed.'

Tranen

Kim-Lian weet dat er de nodige tranen zullen vloeien bij de hereniging in De Grote Herkansing. „Ik kan je beloven: dat wordt heel mooie televisie. Want ze zien dan de man of de vrouw van wie ze heel veel houden in een nieuwe hoedanigheid.” Het format van De grote herkansing doet denken aan dat van een kijkcijfertopper van RTL 4: Obese. Daarin helpt Wendy van Dijk één persoon met overgewicht. De gelijkenis is niet vreemd: de makers van Obese zitten ook achter het programma van Kim-Lian van der Meij.

Meer over: