Kijktip: De eerste aflevering van Jan Rijdt Rond

In oktober verdween Man Bijt Hond na zestien jaar van de buis. De plaatsvervanger is het nieuwe programma Jan Rijdt Rond. Maandag is de eerste aflevering te zien.

Een dagelijkse roadmovie, zo noemen de makers hun nieuwe programma Jan Rijdt Rond. Hierin buigt een team van jonge verslaggevers zich over de vraag wat jongeren zoal bezighoudt. Om daar achter te komen doorkruisen ze in een knalrode Cadillac heel Nederland, op zoek naar bijzondere verhalen.

Jannen

Onderweg duiken de 'Jannen' overal op: in weilanden, op festivals of gewoon bij gezinnen thuis aan de koffie. Ze knopen een gesprek aan met jonge Nederlanders over hun persoonlijk leven en over maatschappelijke thema's. Daarnaast is er in dit programma aandacht voor trends en nieuwtjes. Verder mogen kijkers zelf ideeën voor het programma aandragen via sociale media. De Jannen gaan hier vervolgens mee aan de slag en komen erop terug in de uitzending.

Man Bijt Hond

Man bijt hond verdween in oktober na zestien jaar van de televisie om plaats te maken voor Jan Rijdt Rond. Het programma trok elke dag rond de half miljoen kijkers. Oud-makers, fans en overige liefhebbers van het programma besloten zich niet neer te leggen bij de verdwijning van het programma en startten daarom een grote crowdfundingsactie. Het doel was om 99.000 euro te verzamelen en dat is gelukt. Met dat geld kan Man Bijt Hond nu verder op het internet.

 

Reageren