Kijktip: De natuurdocumentaire The Hunt

Na Frozen Planet en Life Story zendt de omroep nu de fonkelnieuwe reeks The Hunt uit. Centraal hierin staat de strijd tussen jager en prooi.

De EO heeft wederom de hand weten te leggen op een prestigeproject van de natuurafdeling van de BBC. Na Frozen planet en Life story zendt de omroep nu de fonkelnieuwe reeks The hunt uit. Centraal in deze serie staat de wedkamp tussen jager en prooi. De openingsaflevering gaat over het geheim van het succes van roofdieren. Dat verschilt van dier tot dier. De een is sneller dan zijn prooi, een ander heeft een groter uithoudingsvermogen en een derde diersoort slaagt er in om een slachtoffer te pakken te krijgen door heel goed samen te werken.

David Attenborough

De BBC belooft baanbrekende beelden van dieren als ijsberen, orka's en zeldzame Zuid-Amerikaanse zeeotters. De voice-over bij de reeks is in vertrouwde handen: rasverteller David Attenborough voorziet de beelden van commentaar.Helaas neemt in Nederland Peter Drost deze klus voor zijn rekening.

Lord of the Rings

Ook de muziek bij de beelden is een bijzondere vermelding waard: die is in handen van Steven Price. Deze Britse componist verdiende zijn sporen in Hollywood met werk voor de Lord of the rings-trilogie en Batman begins. Hij verdiende in 2013 een Oscar, een BAFTA (grote Britse filmprijs) en een Golden Globe voor de muziek bij Gravity. De serie bestaat uit zes reguliere afleveringen. In de slotepisode onderzoeken de programmamakers de toekomstbestendigheid van verschillende hedendaagse roofdieren. Zijn er in het jaar 2100 nog leeuwen, ijsberen en jachtluipaarden?


Reageren