Kijktip | Dinsdag | Confessions of a Shopaholic

Winkelen is heerlijk, zeker als het bij topmodemerken als Gucci en Prada is. Maar al die luxe kost ook wat. Dat ontdekt werkloze journaliste Becky Bloomwood (Isla Fisher) na menig geïnspireerd uurtje shoppen ook.

Al snel heeft ze een flinke creditcardschuld opgebouwd. Maar door dergelijke kleinigheden laat de New Yorkse zich niet uit het veld slaan. Als troost winkelt ze lustig verder.

Schuldeiser
Becky's grote droom is voor het modeblad Alette te werken; in plaats daarvan mag ze een column met besparingstips schrijven voor een financieel blad. Totaal onverwacht slaan haar gedachtekronkels bijzonder goed aan bij de lezer. Alleen jammer van die vervelende schuldeiser die haar maar blijft lastigvallen.

Slapstick
Schrijfster Sophie Kinsella haalde de bestsellerlijst met haar Shopaholic-boeken, dus menig vrouw zal de avonturen van Rebecca Bloomwood al kennen. En dit is typisch zo'n geval waarbij het boek leuker is dan de ietwat flauwe, slapstickachtige film. De kleren zijn wel om van te watertanden (ook al zijn ze dan van een paar seizoenen geleden).

Reageren