Kijktip: Formule 1 in de Verenigde Staten

Gaat Lewis Hamilton nu al wereldkampioen worden? Hij en zijn collega's rijden hun rondjes op een circuit in de Verenigde Staten, op Veronica. 

Autosportliefhebbers zijn dit weekend niet aangewezen op buitenlandse zenders of betaalkanalen: de Grand Prix van de Verenigde Staten is gewoon live te zien op Veronica. En het zou zomaar kunnen dat op het Circuit of the Americas in Austin de beslissing valt in het wereldkampioenschap.

Sebastian Vettel

Lewis Hamilton heeft namelijk een enorme voorsprong in het klassement. Wint hij in Texas zijn tiende race van het seizoen, dan moet concurrent Sebastian Vettel tweede eindigen om nog een sprankje hoop te houden. Zo niet, dan grijpt Hamilton voor het tweede jaar op rij de titel.

Max Verstappen

Max Verstappen is de afgelopen drie races in de punten geëindigd, maar staat nog niet in de top-10 van het WK-klassement. Wellicht kan hij in de Verenigde Staten een mooie slag slaan. In de Telegraaf laat de jongeling merken dat hij dit circuit ziet zitten: „De laatste keer dat ik hier was, reed ik de training. Het is een goed circuit, veel hoogteverschil en snelle bochten. Het is een beetje een mix van verschillende parcoursen op de kalender.”

 

Reageren