Kijktip: Guus Meeuwis: Groots met een zachte G

30 december 2015 14:37 | kijktips | Door Televizier

Het was traditiegetrouw een groot Brabants feestje in het Philips Stadion afgelopen juni. Guus Meeuwis presenteerde voor het tiende jaar Groots met een zachte G. RTL 4 haalt hem nu nog eens van de plank. 

Het was traditiegetrouw een groot Brabants feestje in het Philips Stadion afgelopen juni. Guus Meeuwis presenteerde voor het tiende jaar Groots met een zachte G. Met vier uitverkochte concerten was het een geslaagd jubileum voor de zanger. RTL 4 zond de show destijds live uit en haalt hem nu nog eens van de plank.

Alle grote hits 

Er is wederom te zien hoe Meeuwis een spectaculaire entree maakt met 'Het is een nacht...', het succesnummer waarmee hij ruim twintig jaar geleden doorbrak. Bijna alle grote hits van de zanger komen voorbij ('Toen ik je zag', 'Brabant') en Guus is niet te beroerd om collega-artiesten ook het immense podium te gunnen. Zo speelt de Haagse rockband Di-Rect een aantal eigen nummers, en komen ook Chef'Special en Kenny B ('Parijs') voorbij.

Elfde editie 

Lang niet alle artiesten durven het aan om zo'n groot concert live op de buis te brengen. Guus nam de gok. 'Het is best spannend, maar ik hou wel van een uitdaging.' Ook liet hij weten nog lang niet op zijn lauweren te gaan rusten. 'Ik heb er bewust voor gekozen om de jubilea niet te gebruiken om terug te kijken. Ik wil vieren waar we zijn gekomen en kijken wat er allemaal nog in 't vat zit.' Dat is in ieder geval een elfde editie van het spektakel in het stadion. Want hoewel hij er kort over dacht om te stoppen met 'Groots...', kan hij het niet loslaten. 'Ik merk aan alles dat de rek er nog lang niet uit is', aldus de zanger.

 

Meer over