Kijktip: Guus Meeuwis: Groots met een Zachte G Live

Het is inmiddels een mooie traditie voor de fans van Guus Meeuwis: elk jaar geeft de Brabantse zanger een reeks concerten in het Eindhovense Philips Stadion. RTL 4 is er dit jaar live bij.

Het is inmiddels een mooie traditie voor de fans van Guus Meeuwis. Elk jaar geeft de Brabantse zanger een reeks concerten in het Eindhovense Philips Stadion. RTL 4 is er dit jaar live bij. RTL Boulevard beschouwt voor. Dit jaar is een bijzondere editie: het is de tiende keer dat de Brabantse bard in het kader van Groots met een zachte G in de thuishaven van zijn favoriete club PSV staat.

Jubileum

Het is in die 10 jaar in Nederland uitgegroeid tot het grootste jaarlijks terugkerende muziekevenement van een soloartiest. Overigens is het 10-jarige bestaan van Groots... niet het enige jubileum van Guus Meeuwis. Het is deze zomer ook precies 20 jaar geleden dat hij – toen nog samen met zijn band Vagant – de hitlijsten bestormde met zijn doorbraaksingle Het is een nacht.

Live

Lang niet alle artiesten durven het aan om zo'n groot concert live op de buis te brengen. Guus Meeuwis neemt de gok. „Het is best spannend, maar ik hou wel van een uitdaging. Kom maar op!”, vertelt hij. Ook laat hij weten nog lang niet op zijn lauweren te rusten. „Ik heb er heel bewust voor gekozen om mijn 20-jarig jubileum als zanger en de 10e verjaardag van Groots met een zachte G niet te gebruiken om terug te kijken. Ik wil vieren waar we zijn gekomen en kijken wat er allemaal nog in het vat zit. Dat zullen de mensen in het stadion en thuis voor de TV straks aan alles voelen, van het decor tot de gastartiesten.”

Guus Meeuwis: Groots met een Zachte G • 20.30 RTL 4

 

Reageren