Kijktip: Het Festival Classique Hofvijverconcert

20 juni 2015 15:32 | kijktips | Door Televizier

In Den Haag vindt nog tot en met morgen Het Festival Classique plaats. Hoogtepunt van het festival is het spectaculaire Hofvijverconcert.

Van 18 t/m 21 juni vindt het Haagse Festival Classique plaats. Vanavond zendt de Avrotros de negende editie van Het Hofvijverconcert rechtstreeks uit. Dit jaar draagt het concert de titel ‘Sparks’. De vonken zullen van het podium spatten, waarschuwt het persbericht.

Zang en dans

Dit jaar werkt het Residentie Orkest samen met de jonge dirigent Joshua Weilerstein (1987) en het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni uit Groningen. Weilerstein probeert klassieke muziek voor iedereen toegankelijk te maken en het concert zal dan ook feestelijk en ongedwongen zijn. Op het programma staan de 'Helledans' uit Stravinsky’s Vuurvogel, de 'Fantasie-Ouverture' uit Romeo en Julia van Tsjaikovski en de zigeunerklanken uit de 'Dansen uit Galanta' van Kodaly.

Frits Sissing

Dirigent Weilerstein: 'Die ernstige klassiekemuziekgezichten die mensen trekken,  hebben niks te maken met de muziek zelf: ze ontstaan door de manier waarop de concerten gepresenteerd worden. Als je de muziek in de juiste omgeving plaatst, wordt die toegankelijk voor iedereen.' Naast de Hofvijver zijn er tijdens het Festival Classique allerlei andere bijzondere locaties waar concerten worden gegeven: in parken, in de McDonald’s, in een coffeeshop en in de Gevangenpoort. De presentatie is in handen van Frits Sissing.

Meer over