Kijktip: Het gloednieuwe Chasing shadows

23 juli 2015 11:00 | kijktips | Door Televizier

© ITV

In de nieuwe Britse detectiveserie Chasing Shadows speelt de harteloze lomperik en tevens politieman Sean Stone de hoofdrol.

Sociaal onbeholpen speurders zijn een trend in tv-land, denk maar aan Saga Norén in The Bridge of het titelpersonage in Sherlock. Sean Stone (Reece Shearsmith) uit de nieuwe serie Chasing Shadows is ook al zo'n vreemde vogel. Hij zegt waar het op staat en daarmee maakt hij lang niet altijd vrienden. Sterker nog: zijn openhartigheid zorgde ervoor dat hij voortaan zijn dagen mag slijten op de afdeling vermiste personen.

Alex Kingston

Daar wordt hij de nieuwe partner van Ruth Hattersley (Alex Kingston), die meteen merkt dat hij razend slim is. Dat komt goed uit: samen duiken ze in de zaak van een vermist 16-jarig meisje. Voor haar verdwijning is ze lid geworden van een webgroep voor suïcidale jongeren. Stone legt de link met twee verdachte sterfgevallen.

Harteloze lomperik

Shearsmith is vooral bekend als griezel in allerhande Britse series als Psychoville en The League of Gentlemen. Een rol als good guy vindt hij zelden interessant, maar voor Chasing Shadows lag dat anders. De markante speurder interesseerde hem, vertelt hij in de Britse krant The Mirror. „Hij is een getalenteerd speurder, maar ook een harteloze lomperik zonder sociale vaardigheden.”

Horror

Bovendien passen de macabere zaken prima in Shearsmiths straatje: „Ik heb griezelige dingen altijd de krenten in de pap gevonden. Zelfs als kind was ik al dol op horror. Als iets je geen kippenvel bezorgt, dan ontbreekt er iets.”

Meer over