Kijktip: Live verslag oefeninterland Engeland-Nederland

29 maart 2016 15:36 | kijktips | Door Televizier

Vanavond neemt Nederland het op tegen Engeland in een oefenduel in het Londense Wembley Stadium. SBS 6 doet live verslag van de wedstrijd.

In de aanloop naar het EK dient Oranje als oefenmateriaal voor landen die wél naar Frankrijk gaan. Oranje is er komende zomer niet bij op het EK in Frankrijk, maar speelt in aanloop naar het toernooi wel een aantal oefenwedstrijden tegen EK-gangers. Tijdens dit duel wordt er wederom in de 14e minuut stilgestaan bij het overleden van Johan Cruijff.

Mislukte kwalificatie

SBS 6 doet live verslag vanuit het Wembley Stadium in Londen. Het team wil ongetwijfeld wat laten zien na de mislukte kwalificatie. Zeker na het 2-3 verlies afgelopen vrijdag tegen Frankrijk. De mannen speelden een dramatische eerste helft.

Licht favoriet

Op basis van de onderlinge resultaten uit het verleden is Oranje licht favoriet tegen de Engelsen. De afgelopen vijftien jaar ontmoetten de landen elkaar zes keer, waarvan vier wedstrijden in een gelijkspel eindigden. Tweemaal was er een overwinning voor Oranje. De laatste keer, in 2012, werd het 3-2 door doelpunten van Arjen Robben (2) en Klaas-Jan Huntelaar. Saillant genoeg waren de rollen destijds omgedraaid en was Nederland gekwalificeerd voor het EK in plaats van Engeland.