Kijktip: Model met Tourette in Je Zal het Maar Hebben

23 februari 2016 14:49 | kijktips | Door Televizier

© Annemieke van der Togt - BNN

In een nieuwe aflevering van Je Zal Het Maar Hebben gaat Tim Hofman op bezoek bij de 23-jarige Marvin en de 19-jarige Robin. 

Presentator Tim Hofman ontmoet in het BNN-programma Je Zal Het Maar Hebben de 23-jarige Marvin. Hij lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, een aandoening die zich uit in ongecontroleerde spierbewegingen.

Carrière als model 

Ook heeft deze jongen last van vocale tics, zoals grommen, snuiven en het roepen van willekeurige scheldwoorden. Uit schaamte leefde Marvin twee jaar lang teruggetrokken van de buitenwereld, maar hij heeft zich herpakt en werkt hard aan een carrière als model.

Chaos 

Ook maakt Tim kennis met de 19-jarige Robin. Door een val van haar paard raakte ze in coma en liep zwaar hersenletsel op. Beelden en omgevingsgeluiden komen nu hard bij haar binnen en zorgen voor een chaos in haar hoofd. Na jaren revalideren geeft ze nu bootcamp-les aan bejaarden.

Vrolijke Tim 

Voor dit seizoen van Je zal het maar hebben nam Tim Hofman het stokje over van presentator Valerio Zeno. Hij kijkt niet alleen toe bij hoe deze bijzondere mensen in het leven staan, hij ervaart zelf ook hoe het is om een beperking te hebben. Tim vindt het tot nu erg leuk om de verschillende verhalen van de kandidaten aan te horen, vertelt hij: 'Het gekke en mooie is dat we een programma maken over mensen tegen wie je gelijk zou kunnen zeggen: "Wat kut voor je, die aandoening". En soms is dat ook zo, maar ik zweer je dat ik na een draaidag vaak vrolijker thuiskom dan dat ik ben vertrokken.

 

Meer over