Kijktip: Mogelijke aanslag in Flikken Rotterdam

29 januari 2016 11:05 | kijktips | Door Televizier

Het Rotterdamse rechercheteam staat onder tijdsdruk vanwege een mogelijke aanslag. Er zijn sterke aanwijzingen dat twee meisjes bommen willen laten ontploffen in de Maasstad. 

Een zaak met een duidelijke link naar de actualiteit in Flikken Rotterdam. Het rechercheteam staat onder hoogspanning vanwege een mogelijke aanslag. De politie heeft sterke aanwijzingen dat twee meisjes bommen willen laten ontploffen in de havenstad. Stan (Cees Geel) en zijn collega's moeten dat zien te voorkomen. Het draait uit op een spectaculaire race tegen de klok.

Achtervolgingen 

Acteur Mark van Eeuwen (Dries van Weelden) genoot van alle heftige achtervolgingen tijdens de opnames. 'Op een gegeven moment was de hele Willemsbrug in Rotterdam afgesloten, voor ons. Dat was wel cool.' En op dat soort momenten kan het er behoorlijk gewelddadig aan toe gaan. 'Tja, we proberen het realistisch te houden. Het is niet The A-team waarin niemand gewond raakt.' 

Gijzelingen en moord 

Rauw, duister en tamelijk gewelddadig. Nee, Flikken Rotterdam lijkt in weinig op de bourgondische Flikken-variant uit Maastricht. De Rotterdamse rechercheurs krijgen in dit eerste seizoen te maken met gijzelingen, moorden, drugsdeals en ontvoeringen. Dat alles onder leiding van de veeleisende officier van justitie Hein Berg. Die heeft in Amsterdam een zaak grondig verprutst en komt nu in de havenstad revanche halen.

Belangrijke rol 

Rotterdam speelt een belangrijke rol in de serie. 'Het is een toplocatie, met prachtige architectuur en weidse uitzichten over de Maas. Daarnaast is het een wereldstad met een haven en veel bevolkingsgroepen. We kunnen dus een veelzijdige serie maken', vertelt Maartje van de Wetering, die de rol speelt van de gelovige rechercheur Esther Wegereef.

 

Meer over