Kijktip: Musical Sing-a-Long 2015

Anouk Maas presenteert voor het eerst de Musical Sing-a-Long, de jaarlijkse afsluiting van de Uitmarkt. Dat doet ze samen met ‘oudgediende’ Frits Sissing.

Je hebt jarenlang opgetreden bij de Musical Sing-a-Long, nu presenteer je. Hoe voelt dat?

„Het is heel wat anders, best spannend. Voorheen laadde ik me op voor de twee à drie minuten die een liedje duren, nu praat ik een show van anderhalf uur aan elkaar en kondig ik collega’s en vrienden aan. Maar ik begin veilig: we warmen de keeltjes van de
presentatoren en het publiek op met een liedje uit The sound of music: Do-re-mi. Ik speelde afge­lopen seizoen de hoofdrol van Maria, en nu mag ik er nog een nummer uit zingen.”

De afgelopen keren presenteerden Chantal Janzen, Kim-Lian van der Meij en Carolina Dijkhuizen samen met Frits Sissing. Heb je nog met hen gebeld voor tips?

„Ik heb alleen met Carolina gepraat. Ze vertelde me dat je goed wordt begeleid en dat het allemaal wel goedkomt als je rustig blijft. Het scheelt dat ik al camera-ervaring heb; ik maak al twee jaar kindertelevisie voor Nickelodeon. En ik kan altijd advies vragen aan Frits. Voor hem is het gesneden koek.”

Je bent komend seizoen te zien in Beauty and the beast. Krijgen we daar nog een voorproefje van?

„Ja, en daar verheug ik me enorm op. Op dat moment geef ik de volledige presentatie aan Frits over, kleed ik me snel om tot Belle en doe ik het optreden. Daarna kom ik weer terug als presentatrice. Ik zal blij zijn als dat allemaal gesmeerd gaat.”

Is Belle een droomrol voor jou?

„Ik wilde altijd al graag eens in een Disney-musical spelen, in zo’n groots decor, met die prachtige muziek. Daarnaast vond ik Belle vroeger al de tofste prinses die er was. Ik ben zelf geen meisje-meisje, maar als je zo’n baljurk aan hebt, doet dat toch iets met je. Zo moet een echte prinses zich voelen, denk ik dan.”

Wat betekent de Musical sing-a-long voor acteurs?

„Voor ons is het elk jaar een gezellig weerzien én een belangrijk promotiemiddel.
In plaats van een folder rond te sturen, kom je nu de huiskamer binnen met je show. Het valt altijd in de periode dat we nog in het repetitieproces zitten. De sing-a-long is dan een fijn moment om een lied uit te proberen met een live-orkest en publiek erbij.”

Musical Sing-a-Long  21.20 ? NPO 1

Reageren