Kijktip: Nederland in de auto

Het nieuwe programma Nederland in de auto vertelt ontroerende of grappige verhalen van gewone mensen die in de auto zitten.

Gemiddeld zit de Nederlander volgens RTL zo'n acht uur per week in de auto. Onderweg naar een bijzondere gebeurtenis of juist naar gewone plekken, het werk of naar familie. Al die chauffeurs hebben hun eigen verhaal en hun eigen beweegredenen. Het nieuwe programma Nederland in de auto vertelt die verhalen. Ontroerende of grappige verhalen van gewone mensen die in de auto zitten. Met een paar kleine camera's in de auto, maar zonder presentator erbij, geeft dit een persoonlijk beeld.

Ziekenhuis

Te zien zijn onder anderen de bejaarde Henk en Riekie, die zich samen een weg door het drukke Amsterdam banen. Ook in de auto van Tony en zijn vrouw Elly hangen camera's. Ze zijn op weg naar het ziekenhuis, waar hij te horen krijgt of zijn laatste chemokuur is aangeslagen.

13 chihuahua's

Of iets heel anders: een blik in de auto van Corry en Joke, die met hun mannen en dertien chihuahua’s op weg zijn de chihuahuabingo. Of Pien die haar beste vriend Kent naar een blind date brengt. Overigens zijn er al vaker televisieprogramma's geweest waarbij camera's werden opgehangen in een rijdende auto. Sinds 1993 reed Maarten Spanjer jarenlang vermomd als taxi-chauffeur rond in Taxi, in een auto met verborgen camera's. Dit leverde vaak bijzondere verhalen op. Ook BNN waagde zich met Cash cab aan dit genre. Hierbij stapten nietsvermoedende mensen in een taxi en kwamen opeens midden in een spelshow terecht.

 

Reageren