Kijktip: Nieuw seizoen Rondkomen in de Schilderswijk

Er was dit jaar nogal wat aan de hand in de Schilderswijk. Er viel een dode bij een aanhouding door de politie en zelf programmamaker Peter van der Vorst was niet veilig. 

Vorig seizoen nog op RTL 4, nu te zien op RTL 5: Rondkomen in de Schilderswijk. Materiaal te over voor een nieuwe reeks, want de Haagse wijk heeft een roerig jaar achter de rug. Mitch Henriquez komt bij zijn arrestatie door de politie om het leven en een periode van grote onrust in de buurt volgt. Peter van der Vorst vertelde in RTL Late Night zelfs dat zijn kantoor met een luchtbuks werd beschoten. 

Mies en Dirk

En er is nog meer aan de hand: door vervelende omstandigheden is het buurthuisje gesloten en gaandeweg verliezen Mies en Dirk de controle over de gebeurtenissen op het plein. Het conflict lijkt zich af te spelen tussen jongeren en de politie, maar langzamerhand wordt duidelijk dat het tussen de oudere en jongere bewoners van het plein ook niet botert. Er is een generatiekloof.

Fakonahofplein

Als de oproerkraaiers eenmaal zijn vertrokken, keren rust en gemoedelijkheid gelukkig terug in de Schilderswijk. Want ondanks al de rellen is er ook nog ruimte voor gezelligheid rond het Fakonahofplein, al is dat wel lastiger geworden nu het buurthuis gesloten is. 

 

Reageren