Kijktip: Ode aan de slachtoffers van de MH17

Ode Aan de Doden staat de hele week stil bij slachtoffers van de vliegramp met de MH 17. Anita Witzier presenteert de reeks.

Anita Witzier presenteert dit jaar een bijzondere reeks van Ode Aan de Doden: deze staat in het teken van de vliegramp met de MH17. Kevin verloor zijn beide ouders en zijn oma bij het vliegtuigongeluk boven Oekraïne, en worstelt sindsdien met zijn gevoelens. Familieleden, vrienden en klanten van zijn ouders’ ­restaurant steunen hem. Een van hen is topkok François Geurds, die Kevin graag helpt bij het voortzetten van het levenswerk van Kevins ouders: hun Rotterdamse restaurants.

Els Borst

Verder haalt D66-­senator Roger van Boxtel herinneringen op aan zijn oud-partij­genoot Els Borst. De voormalig minister van Volksgezondheid stierf in 2014 een tragische dood: ze werd vermoord in haar eigen garage. De zoektocht naar de moordenaar duurt nog altijd voort.

Bennie Jolink

'Ik vind voorlopig even niks meer leuk. Mijn beste kameraad Jan is overleden.’ Dat schreef Bennie Jolink op Facebook na het overlijden van Jan in januari 2014. Bennie en Jan richtten in 1973 samen de band ‘Normaal’ op. Jan overleed in januari van dit jaar en nog altijd gedenkt de band hem tijdens de vele optredens in het land.

Reageren