Kijktip: Omgekomen in vuurzee in No Offence

Een man wordt op zijn eigen bruiloft opgepakt door het team van No Offence. En niet voor het opstoken van een liefdesvuurtje.

Rechercheur Viv Deering (Joanna Scanlan) onderzoekt in No Offence een woningbrand waarbij een Aziatische vrouw om het leven is gekomen. Het vuur is aangestoken, dat is duidelijk. Maar door wie? 

Arrestatie tijdens eigen huwelijk

Joy en Spike hebben een hoofdverdachte op het oog en arresteren hem tijdens zijn eigen bruiloft. Maar bij nader onderzoek slaat de twijfel toe. Is de juiste persoon wel in de boeien geslagen? De aanvankelijk zo verlegen Joy (Alexandra Roach) laat zich in deze zaak flink gelden.

Seriemoordenaar

Haar collega Dinah (Elaine Cassidy) richt zich nog steeds op de seriemoordenaar die jonge meisjes met het Down-syndroom ombrengt. Ze is ervan overtuigd dat de dader nog een keer toeslaat en probeert hem uit z'n tent te lokken. Dinah verzint daarom een riskant plan. 

Groot succes

No offence deed het prima in Groot-Brittannië en dat is niet zo gek. De serie komt namelijk uit de pen van een van de meest gewilde scenarioschrijvers van dit moment, Paul Abbott. Hij is bekend als het brein achter de veelgeprezen serie Shameless, die zich ook al afspeelt in de mindere buurten van Manchester.

Paul Abbott

Abbott putte daarbij uit eigen ervaringen: hij groeide er zelf op en had een jeugd vol drank, misdaad en misbruik. Hij gebruikte zijn ervaring als inspiratiebron, won diverse tv-prijzen en mocht zelfs een Amerikaanse versie van Shameless maken. Van No Offence is inmiddels een tweede seizoen besteld.

 

Reageren