Kijktip | So You Think You Can Dance

De derde editie van So You Think You Can Dance heeft gebleken weer toptalent te kunnen leveren. De top 18 beste dansers gaan zichzelf bewijzen in de liveshows.

So you think you can dance begint zondagavond aan de liveshows. Er waren een paar duizend aanmeldingen voor het derde seizoen en de dansers zijn nog beter dan voorgaande jaren.

Jurylid Jan Kooijman:"Het niveau is ontzettend hoog, vooral bij de mannen. Soms hadden Dan Karaty (medejurylid) en ik aan een blik genoeg. Met een derde seizoen moet je maar afwachten wat je krijgt, maar de ene na de andere geweldige danser kwam binnenlopen.

Wij trekken serieuze kandidaten aan omdat we werken met de beste professionals, die echt wat betekenen in de danswereld. En dit jaar hebben we het uiterste van de dansers gevraagd. Sommigen gingen letterlijk over hun nek van vermoeidheid. Dat is niet erg; wij proberen ze fysiek ook te trainen.

De prijs is dit jaar 25.000 euro; dat is 5000 euro hoger dan de vorige keer, puur als beloning voor talent. En ik heb ontzettend veel zin in de liveshows. We komen vanuit een grotere studio, dus het wordt een nog groter gekkenhuis.

Wie hoge ogen gaan gooien? Bij de dames Natascha, lise en Agar en bij de heren Chico, lorenzo en Junes. We zullen zien."

Floris-(web)

Reageren