Kijktip: Start Serious Request 2015

18 december 2015 10:04 | kijktips | Door Televizier

Zeven dagen lang - tot Kerstavond - zitten de dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren zonder eten opgesloten in het Glazen Huis voor de 3FM-actie Serious request.

Vanaf het Heerlense Pancratiusplein proberen de mannen dit jaar geld in te zamelen voor een betere toekomst voor miljoenen kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, zoals Syrië en Zuid-Soedan. Zoals ieder jaar worden de radiopresentatoren geholpen door luisteraars die acties beginnen om geld op te halen. Zij bakken bijvoorbeeld cupcakes, organiseren sponsorlopen of doen een  heitje voor een karweitje. Vorig jaar ging stopte de teller bij ruim twaalf miljoen euro. Die opbrengst ging naar hulp aan vrouwen in oorlogsgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Stille slachtoffers

Het is al de twaalfde keer dat 3FM en het Rode Kruis de handen ineenslaan voor Serious request, ditmaal voor kinderen in oorlogsgebieden. Zij verliezen door de conflicten vaak hoop op een betere toekomst. 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers vertelt op de website van Serious request dat deze jongeren de stille slachtoffers van oorlog zijn: 'Een groot conflict berooft jongeren van scholing en van toekomstperspectief. Zij moeten de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, innovators en denkers. 3FM gaat er samen met het Rode Kruis alles aan doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen.'

 

Meer over