Kijktip: Start van Project Orpheus

In de nieuwe dramaserie Project Orpheus ontdekken vijf geneeskundestudenten dat er levensgevaarlijke experimenten in het ziekenhuisworden uitgevoerd. 

Goed nieuws voor fans van Penoza, Bluf en Bureau Raampoort. De makers van deze successeries komen met de nieuwe dramaserie Project Orpheus, die draait om vijf geneeskundestudenten die een opleidingstraject volgen in het ziekenhuis. Dit lijkt een droom die uitkomt, totdat Ivan, Nienke, IJsbrand, Amira en Daan ontdekken dat een arts zich bezighoudt met een levensgevaarlijk experiment.

Klinisch dood

Hierbij worden proefpersonen klinisch dood gemaakt en weer gewekt, waarna ze blijken te beschikken over een speciale maar gevaarlijke gave. Beetje bij beetje ontrafelen de studenten de geheimen rond het experiment en met gevaar voor eigen leven ondergaan ze het zelf. Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Lisa Smit, bekend van haar rol als jongste dochter in Dokter Deen.

Mike Weerts

Ook Stefanie van Leersum speelt een van de geneeskundestudenten. Zij was onlangs nog te zien als Daan in de BNN-serie Tessa. Jouman Fattal, Willem Voogd, Tobias Nierop, Guy van Sande, Tarikh Janssen en Mike Weerts maken de cast van Project Orpheus compleet. Producent NLFilm heeft al eerder bewezen succesvolle series te kunnen maken. Afgelopen jaar was het vierde seizoen van Penoza op tv te zien. Deze serie werd in 2013 verkozen tot de beste Nederlandstalige misdaadserie en was in 2014 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Het is voor de makers te hopen dat het met Project Orpheus dezelfde kant opgaat.

Reageren