Kijktip: Trouwen met een onbekende in Married at First Sight

De kandidaten in Married at First Sight zien hun aanstaande echtgenoot pas net voor het ja-woord. De singles zijn aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. 

Voor iedere vrijgezel die wel eens wat anders wil proberen dan gewoon een afspraakje, is er nu Married at First Sight. Een groep single mannen en vrouwen heeft zich aangemeld voor dit nieuwe datingprogramma van RTL, gepresenteerd door Peter van der Vorst.

Wetenschappelijk onderzoek 

Ze worden door wetenschappers aan elkaar gekoppeld. Niet op gevoel, maar op basis van grondig onderzoek. Een bioloog, een psycholoog en een seksuoloog lichten de kandidaten door op fysieke en mentale kenmerken. Op basis daarvan wordt een profiel gemaakt, waarbij de ideale partner wordt gezocht. Tot nu toe allemaal leuk en aardig, maar er zit een addertje onder het gras: de kandidaten krijgen op de testdagen te horen dat het gaat om een wettelijk huwelijk, waarbij ze hun partner pas voor het altaar ontmoeten.

Koppels 

Zodra de kandidaten van de eerste schrik zijn bekomen, onderzoeken de wetenschappers de vrijgezellen. Kunnen ze koppels vormen van degenen die bereid zijn mee te doen? Want als ze 'ja' zeggen, weten ze dat ze over een paar weken trouwen met een partner die ze nog nooit ontmoet hebben, maar die volgens de wetenschap wel de prins(es) op het witte paard is.

Internationaal 

De serie werd voor het eerst uitgezonden in Denemarken, daarna volgden onder meer Australië, de VS, België en Groot-Brittannië. RTL wilde de reeks al eerder uitzenden, maar stelde dat uit vanwege de concurrentie; SBS kwam in 2013 met een soortgelijk programma.

 

Meer over:

Reageren