Kijktip: Tweede aflevering Chasing Shadows

In aflevering twee van de miniserie Chasing Shadows zit de enorm lompe rechercheur Sean Stone achter een brute moordenaar aan.

Sean (Reece Shearsmith) duikt in Chasing shadows in de vermissing van een advocaat. Deze Steve Eli verdween een jaar geleden spoorloos. De zaak vertoont overeenkomsten met twee brute moorden. Hiervoor zit Leonard Vance vast. Heeft deze gevaarlijke schizofreen ook met deze zaak te maken? Sean en zijn collega Ruth (Alex Kingston) reizen af naar de psychiatrische kliniek waar hij verblijft.

ER

Kingston is een actrice die in al veel series te zien is geweest, zoals Doctor Who en ER (als Elizabeth Corday). Ook speelt ze een gastrol in de superheldenserie Arrow. In Chasing Shadows heeft ze een rol te pakken als een van de hoofdspeurders. Ze speelt de sociaal vaardige Ruth, die met haar empathische vermogens tegenwicht biedt aan haar geniale maar contactgestoorde partner.

Macabere zaken

Shearsmith is vooral bekend als griezel in allerhande Britse series als Psychoville en The League of Gentlemen. Een rol als good guy vindt hij zelden interessant, maar voor Chasing Shadows lag dat anders. De markante speurder interesseerde hem, vertelt hij in de Britse krant The Mirror. 'Hij is een getalenteerd speurder, maar ook een harteloze lomperik zonder sociale vaardigheden.' Bovendien passen de macabere zaken prima in Shearsmiths straatje: 'Ik heb griezelige dingen altijd de krenten in de pap gevonden. Zelfs als kind was ik al dol op horror. Als iets je geen kippenvel bezorgt, dan ontbreekt er iets.'

 

Reageren