Kijktip: We weten nog steeds niet wie de Mol is

Ieder jaar is het weer een anticlimax: Art Rooijakkers staat na de grote finaletest klaar om de Mol, de winnaar en de verliezer van Wie is de Mol? bekend te maken. Maar dat... zie je pas volgende week.

Ook dit jaar zal de een-na-laatste aflevering in het teken staan van een grote, allesomvattende opdracht waarbij de laatste kandidaten nog een keer een poging doen de saboteur in hun midden te ontmaskeren. Op passende wijze nemen Klaas, Annemieke en Tim afscheid van de Dominicaanse Republiek en de lokale bevolking. Zoals menig vakantieganger daar, eindigen ook de deelnemers in een vakantieresort. Niet om te relaxen, maar om hard te zwoegen op de allesbepalende test. Behalve de eer staat er een bescheiden geldpot klaar voor de winnaar. De Mol deed goed zijn best dit jaar.

Moltalk

De vraag wie deze saboteur is, houdt twee miljoen mensen al negen weken bezig. Meer dan ooit werd iedere opdracht ontleed op sociale media en besproken in Moltalk. Fans husselden bijvoorbeeld de laatste letters van uitgesproken zinnen door oud-Mollen door elkaar, in de hoop de naam van de nieuwe Mol te zien. De belangrijkste hint dit jaar was echter het briefgeld dat de kandidaten verdienden. Op de achterkanten stonden delen van het gezicht van de Mol, die samen het hele hoofd vormden. Presentator Art Rooijakkers is duidelijk: 'Zolang de nieuwe nog niet is gekroond, is Margriet van der Linden uit 2015 nog steeds de Mol.'

Meer over:

Reageren