Kill Bill: Vol. 1

Uma Thurman wil bloed zien

SBS 9 - zondag 25 juli om 20:30

© Turner
Een vrouw ontwaakt na vier jaar uit een coma. Voor rustig revalideren is geen tijd: ze wil wraak. Wraak op degene die hier verantwoordelijk voor is.

Een vrouw (Uma Thurman) ontwaakt na vier jaar uit een coma. Voor rustig wakker worden is geen tijd.

Kill Bill: Vol. 1

Ze heeft iets belangrijkers te doen: wraak nemen op de man die ervoor gezorgd heeft dat ze in coma is geraakt. Die man is Bill (David Carradine).

Hij is ex-geliefde van de vrouw en leider van de Deadly Viper Assassination Squad, een team huurmoordenaars waar deze vrouw – The Bride heet ze – zelf ook deel van uitmaakte.

Voordat The Bride haar wraakgevoelens kan botvieren op Bill moet ze eerst haar ex-collega's uitschakelen. Ze maakt in Kill Bill: Vol. 1 een lijstje met namen en gaat meteen voortvarend aan de slag.

In dit eerste deel van Quentin Tarantino's Kill Bill-tweeluik zet ze haar eerste, behoorlijk bloederige, stappen op haar pad naar wraak.

Uma Thurman

Regisseur Quentin Tarantino schreef het script voor de Kill Bill-films tweeluik speciaal voor Uma Thurman. Hij gaf haar het script en de rol van The Bride cadeau voor haar dertigste verjaardag.

Het idee voor de film ontwikkelden ze min of meer samen. Thurman en Tarantino spraken op de set van Pulp Fiction over een film die de regisseur graag wilde maken: eentje in de stijl van de kungfufilms van de jaren 70.

Thurman bedacht in die gesprekken het openingsshot van Kill Bill: Vol. 1.

Meer over