Killing Them Softly

Niemand ontsnapt aan Brad Pitt in Killing them Softly

RTL 7 - maandag 14 augustus om 23:06

© Coganís Productions, LLC
In de misdaadthriller Killing Them Softly speelt Brad Pitt een ijskoude 'handhaver' van de maffia. Hij moet een op het eerste gezicht simpele klus oplossen.

Brad Pitt speelt de rol van maffia-handhaver Jackie Cogan. Als iemand de aloude regels van de maffia verbreekt, moet Jackie orde op zaken stellen.

Killing Them Softly

Als in Killing Them Softly een stelletje onverlaten een overval pleegt op een gokhal in New Orleans, kan Jackie aan de bak. De kruimeldieven die de overval pleegden weten het waarschijnlijk niet, maar maffiabaas Markie Trattman (Ray Liotta) is de baas van die gokhal. En hij is – zacht uitgedrukt – niet blij.

In zijn zoektocht naar de daders ontdekt Jackie al snel dat de daders niet al te snugger zijn. Het kan bijna niet anders of het sullige duo heeft hulp van buitenaf gehad. Maar van wie? 

Brad Pitt

Samen met huurmoordenaar Mickey (James 'Tony Soprano' Gandolfini) probeert Jackie dat uit te vinden. Heel veel hulp hoeft Jackie van Mickey niet te verwachten: die is liever lui dan moe.

Killing Them Softly is niet de eerste film waarin de Nieuw-Zeelandse regisseur Andrew Dominik samenwerkt met Brad Pitt. In 2007 speelde Pitt de hoofdrol in Dominiks western The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Blijkbaar bevalt de samenwerking beide heren goed: Dominik en Pitt werkte daarna weer samen aan een film over Marilyn Monroe. Brad Pitt vertolkt daarin geen rol, maar was een van de producenten.

Blonde, met Ana de Armas als de blonde superster, verscheen 28 september 2022 op Netflix.

Meer over