King of the Road

Spanning slaat om in vriendschap in King of the Road

NPO 3 - zaterdag 4 september om 00:30

© Publicity Company
Vrachtwagenchauffeur Barry heeft een hekel aan Marokkanen. Nu moet Barry met een nieuwe bijrijder de weg op. Het is de Marokkaan Sadiq. Na een stroeve start groeien de tegenpolen langzaam naar elkaar toe.

Vrachtwagenchauffeur Barry (Guido Pollemans) heeft een hekel aan Marokkanen, zeker nu zijn collega door een vechtpartij met twee Marokkanen in het ziekenhuis ligt. 

King of the Road

Dan krijgt hij een nieuwe bijrijder: de Marokkaans-Nederlandse Sadiq (Majd Mardo). De spanning tussen hen loopt hoog op als ze enkele dagen de vrachtwagencabine moeten delen tijdens een internationale rit.

Na een stroeve start groeien de tegenpolen langzaam naar elkaar toe.

King of the Road is een film die speelt met de verwachtingen van de kijker. Laat een hoofdpersoon (die weinig voorliefde heeft voor mensen met een andere achtergrond) samenwerken met een Marokkaanse jongen en de toon is gezet.

De kijker verwacht frictie, maar wil tegelijkertijd ook dat deze personages naar elkaar toe groeien. Daartussen moet de filmmaker zien te bewegen.

Plotwending

Daar is regisseur Danyael Sugawara redelijk in geslaagd, want zodra je denkt dat de film een bepaalde kant op gaat, gebeurt er iets onverwachts. De Telefilm King of the Road begint als een roadmovie, maar verandert langzaam in een psychologische thriller.

Meer over