King Richard

Will Smith is de vader van tennislegendes Serena en Venus Williams in King Richard

NET 5 - donderdag 18 april om 20:30

© Warner Bros
King Richard gaat over de vader van tennislegendes Serena en Venus Williams. Papa Richard trainde zijn dochters vanaf de tennisbaan in de achterbuurt tot aan de hoogste tennisregionen.

In 2000 werd de net twintigjarige Venus Williams de eerste zwarte vrouw die Wimbledon won. Ze zou het toernooi in haar tenniscarrière vijf keer winnen.

King Richard

Haar jongere zus Serena is met 23 grandslamtitels een van de grootste speelsters aller tijden. King Richard volgt hen van hun jeugd in Compton tot Venus’ eerste professionele wedstrijden in 1994.

De film laat zien welke rol hun vader Richard (Will Smith) speelde in die ontwikkeling.

Hoewel het wat vreemd lijkt om het verhaal van twee van de succesvolste sporters aller tijden te vertellen vanuit het perspectief van hun vader, werkt dat in deze mix van biografie en sportfilm wel.

Het laat zien hoe hij Venus (Saniyya Sidney) en Serena (Demi Singleton) aan de ene kant hard pushte, maar aan de andere kant ook beschermde en ervoor zorgde dat ze zo nu en dan gewoon kind konden zijn.

Will Smith

Will Smith won een Oscar voor zijn rol in King Richard en na de Oscarceremonie ging het bijna alleen maar over de acteur. Niet omdat hij de Oscar gewonnen had, maar omdat hij de presentator van de prijsuitreiking, Chris Rock, sloeg.

Dat deed Smith nadat Rock een grap had gemaakt over zijn vrouw, Jada Pinkett Smith. De gewelddadige actie overschaduwde zijn Oscarwinst en bracht zijn carrière op een zijspoor.  

Meer over