Kneden, rollen en stapelen

Kneden, rollen en stapelen

NPO 1 - zondag 16 augustus om 20:25

© Channel 4
De deegrol is een belangrijk hulpmiddel in de kwartfinale. De vijf bakkers gebruiken die voor een hartige tarte tartin en een 'verticale taart'. Ook bakken ze een Marokkaanse pastei van deeg dat snel scheurt.

Na al het zoet van de afgelopen weken gaat The great British bake off in de deegweek vooral voor hartige recepten. De kwartfinalisten pakken als eerste de deegrol erbij voor een tarte tatin. Die krijgt geen traditionele appelvulling, maar ze verrijken de 'omgekeerde taart' met verschillende groentes. Van Frankrijk gaan ze door naar Marokko waar bastilla, een pastei van het flinterdunne warkadeeg, op het nationale menu staat. Het gevaar dat er scheuren ontstaan ligt op de loer.

Kneden, rollen en stapelen

De opdracht voor het spektakelstuk levert heel wat bouwwerkjes op. De vijf bakkers maken meerdere taarten om die vervolgens, geheel naar eigen ontwerp, op elkaar te stapelen. De jury mag hierdoor onder meer een draaimolen, een boomhut en de toren van Rapunzel aansnijden.

Meer over