Krasse knarren

Update 2: Omroep Max heeft besloten om de eerste aflevering van Krasse Knarren toch vandaag uit te zenden.

Update: in verband met het overlijden van Piet Römer zal de eerste aflevering van Krasse Knarren een week later worden uitgezonden, op dinsdag 24 januari. 

Vijf bekende Nederlanders op leeftijd - John Leddy (81), Marie-Cécile Moerdijk (82), Ed van Thijn (77), Mimi Kok (77) en Henk van der Horst (72) (v.l.n.r op de foto) - gaan in het nieuwe programma Krasse knarren terug naar de jaren zeventig, een periode waarin zij allen een bloeiende carrière hadden en een druk sociaal leven leidden. 

Het vijftal verblijft een week met elkaar in een villa die speciaal is ingericht naar de maatstaven en de stijl van de seventies. Onderzocht wordt of de deelnemers, als zij worden geconfronteerd met muziek, nieuws, het interieur en hun persoonlijke hoogtepunten en herinneringen uit die tijd, zich weer gaan voelen als toen. Het driedelige programma is gebaseerd op een onderzoek van de Amerikaanse sociaal psycholoog Ellen Langer. Zij bedacht dit experiment in 1981 om te onderzoeken of mensen, door terug te gaan in de tijd, zichzelf geestelijk en lichamelijk jonger kunnen denken. De vijf BN’ers krijgen helemaal niets mee van de 21e eeuw. In plaats daarvan krijgen ze te maken met typische elementen uit de jaren 70 én: ze krijgen het net zo druk als ze waren in de seventies.

Reageren