Kruispunt

Het 'Messias-complex' van Tim Hofman

NPO 2 - zondag 11 december om 17:43

© Ed van de Pol
In oktober won Tim Hofman voor de tweede keer de Televizier-Ster Presentator. De fanatieke opiniemaker wordt niet alleen maar bejubeld. Toch roemen mensen die hem kennen juist zijn warme kant, naast zijn activisme. Kruispunt maakte een portret over Hofman.

Afgelopen oktober won televisie- en opiniemaker Tim Hofman voor de tweede keer de Televizier-Ster Presentator. Maar hij wordt niet alleen maar bejubeld. Met zijn BOOS-uitzending over The Voice of Holland, waarin hij grensoverschrijdend gedrag aan de kaak stelde, was niet iedereen even gelukkig.

Tim Hofman

In Media Inside gaf Hofman toe dat hij soms te fanatiek is, waarop Marcel van Roosmalen hem verweet een 'messiascomplex' te hebben. In deze aflevering van Kruispunt benadrukken mensen vooral zijn betrokkenheid bij de onderwerpen die hij behandelt en zijn warme, oprechte kant. Zoals de moeder van de vorig jaar overleden Kiki; haar dochter deed mee aan het programma Over Mijn Lijk. Politicus Gert-Jan Segers zag hoe Hofman te werk ging rondom het Kinderpardon.

Meer over