Kruispunt

Religieus klimaatadvies aan wereldleiders is onderwerp van Kruispunt

NPO 2 - maandag 20 september om 22:50

© KRO-NCRV
In aanloop naar de klimaattop in Glasgow komen op 4 oktober leiders van de belangrijkste religies bij elkaar in Vaticaanstad om te praten over het milieu. Ze stellen een verklaring op waarin ze de wereldleiders adviseren en Kruispunt is erbij.

"Alle geloven zien de natuur als iets heiligs, en het is onze plicht als mens om het milieu te beschermen", vertelde Sally Axworthy aan nieuwsdienst AP. De Britse ambassadeur in Vaticaanstad vindt het goed dat er een groot klimaatoverleg is gepland tussen leiders van de belangrijkste religies, waarschijnlijk in aanwezigheid van paus Franciscus.

Dierendag

Kruispunt gaat over de voorbereiding op deze top in Vaticaanstad, waar de deelnemers in aanloop naar de grote VN-klimaattop in Glasgow van 31 oktober een verklaring opstellen die ze overhandigen aan de wereldleiders. De datum van de religieuze top is geen toeval: op 4 oktober is het niet alleen dierendag, maar ook de dag van Franciscus van Assisi, beschermheilige van de dieren én de heilige wiens naam de paus aannam.

Meer over