Last Action Hero

Last Action Hero: Is het Arnold Schwarzenegger? Of toch Jack Slater?

Viaplay TV - dinsdag 26 juli om 20:30

Een jochie van een jaar of tien belandt in de nieuwste film van zijn favoriete actieheld: Arnold Schwarzenegger.

Jack Slater is de grootste actieheld van het witte doek. Danny (Austin O’Brien) is zijn grootste fan. Niet zo gek: Jack Slater is een personage van niemand minder dan Arnold Schwarzenegger.

Last Action Hero

In Last Action Hero krijgt Danny een buitenkansje: hij mag naar de première van de nieuwste Jack Slater-film. Gratis! Hij krijgt van een bioscoopmedewerker zelfs een gouden kaartje.

Wanneer de film begint, gaat het gouden kaartje gloeien. Even later verdwijnt Danny uit zijn bioscoopstoel om ín de film van zijn grote held te verschijnen.

Danny kijkt zijn ogen uit in de wereld van Jack Slater. Hij probeert zijn grote held over te halen met hem mee naar huis te gaan.

Slaters aartsvijand Benedict (Charles Dance) hoort van de plannetjes en besluit zelf naar de normale wereld af te reizen. Daar kunnen slechteriken wél van Slater winnen.

Hij hoeft alleen maar de acteur die Jack Slater speelt te vermoorden. Hoe moeilijk kan dat zijn? Het is tenslotte Arnold Schwarzenegger maar...

Grapjes

Last Action Hero zit vol grapjes over populaire (actie)films en barst van de verwijzingen naar Die Hard en andere films van Last Action Hero-regisseur John McTiernan.

Arnold Schwarzenegger, die de film produceerde, is niet te beroerd om ook zichzelf op de hak te nemen.

Zo staat in een videotheek een grote filmposter van Arnies grote filmhit Terminator 2. Alleen zien we op die poster niet hem, maar Sylvester Stallone als The Terminator.

Meer over