Mad Men

3 augustus 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Zijn doorbraak kwam met de rol van Roger Sterling in Mad men, maar daarvóór was John Slattery (foto) al regelmatig op televisie. De 48-jarige acteur speelde in onder meer Sex and the city, Desperate housewives en de film Mona Lisa Smile. Een flitsgesprek met de grijze charmeur. 

Hoe ben je terechtgekomen bij Mad men?
„Ik deed auditie voor de rol van Don Draper en had die ontzettend goed voorbereid, want juist die rol trok me aan in de serie. Maar na een paar ronden werd me verteld dat ze al een Don Draper hadden en me voor een andere rol wilden hebben. Ze hadden me alleen voorgelogen uit vrees dat ik geen interesse zou hebben, omdat Roger in de eerste versie van het script maar weinig tekst had. Ik was dus een beetje teleurgesteld en wist niet of ik er wel mee moest doorgaan. Zelfs tijdens de eerste draaidagen had ik nog mijn bedenkingen.”

Nu is Roger Sterling met zijn oneliners het favoriete personage van veel kijkers...
„Ja, ik heb echt mazzel. Ik hoef maar een paar dagen per week naar m’n werk en heb de beste teksten van de hele serie, terwijl Jon Hamm (de acteur die Don Draper speelt) alle moeilijke dingen moet spelen en dag en nacht op de set is. Sterling is een fantastische rol om te spelen. Ik ben er inmiddels heel blij mee.”

Rogers vrouw Mona wordt gespeeld door jouw echte vrouw, Talia Balsam. Hoe is het om met haar te werken?
„We genieten ervan. Ik hoef geen geschiedenis te verzinnen tussen Roger en Mona, omdat ik haar al zo goed ken.”

De sigaretten op de set zijn gemaakt van peterselie. Hoe zit het met de cocktails?
„Dat is de smakelijke combinatie van ui in een glas water. Heerlijk, een echte aanrader. Haha, ik zeg altijd dat dát het beste acteerwerk in de serie is. Probeer maar eens te doen alsof je intens geniet van een glas warm water met een ui erin.”

Meer over