Maestro

De kwartfinale van Maestro staat voor de deur

NPO 1 - zondag 2 januari om 20:24

© AVROTROS
Het wordt rapper Sor, Simone Kleinsma, Plien van Bennekom en Eva Cleven in deze aflevering van Maestro extra moeilijk gemaakt. Ze dirigeren in de kwartfinale twee feestelijke muziekstukken, waaronder een stuk uit de wereldmuziek. Hierbij moeten ze ook een solist ‘aansturen’.

Het wordt de vier overgebleven Maestro-kandidaten rapper Sor, Simone Kleinsma, Plien van Bennekom en Eva Cleven een stuk moeilijker gemaakt in de kwartfinale. Ze moeten twee feestelijke composities dirigeren, waaronder wereldmuziek met een solist. Bijvoorbeeld een Argentijnse tango, vrolijke balkanmuziek en een Arabische wals.

Frits Sissing

Muziekredacteur Joris Nassenstein kwam driekwart jaar geleden al met suggesties voor de stukken die dit seizoen worden uitgevoerd. In een vergadering maken andere makers samen met hem de selectie. Presentator Frits Sissing zit er ook bij, met een duidelijk doel. “Ik vertegenwoordig de kijker die niet elke dag naar klassieke muziek luistert. De stukken moeten wat mij betreft fijn in het gehoor liggen, er moet melodie in zitten. En ik moet zeggen: er wordt prima naar me geluisterd.”

Meer over