Man bijt hond: veel nieuws

Na drie speciale uitzendingen vanuit New York vorige week, start Man bijt hond vandaag met een nieuw seizoen vertrouwde afleveringen. Geliefde rubrieken als de De Babbelbox, Hond aan tafel en Ons kent ons (foto) hebben de zomer overleefd. Er zijn ook vernieuwingen, zoals de website (www.manbijthond.nl), die de afgelopen maanden flink is uitgebreid. Daarnaast staan er drie nieuwe rubrieken gepland.

In ‘Het levensboek’ vertellen mensen aan de hand van fotoboeken en andere veelzeggende documenten hun levensverhaal.

‘Verslaggever te huur’ is een rubriek waarin een bijzondere gebeurtenis in het bestaan van een alledaags persoon wordt vastgelegd door de camera van Man bijt hond.

Het onderdeel ‘De serenade’ is voor durfals: kijkers die iemand in het zonnetje willen zetten, krijgen de kans diegene persoonlijk met een muzikale hulde te verrassen.

Frans is er nog
Nieuwe ontwikkelingen in het leven van Frans. Ook in deze tweede serie is Frans veel aan het werk op zijn erf. In de eerste afleveringen blikken we terug op de reis van Frans naar New York. Daarna gaan we over tot de orde van de dag.

Er moet gemaaid worden. Dat doet Frans nog op traditionele wijze, met de zeis. Tijdens het slijpen van de zeis krijgt Frans onverwacht bezoek van zijn achterneef Henk. Hoewel Frans de fles al een tijd geleden vaarwel heeft gezegd, kan Henk er niet van afblijven. Als Henk dan ook met een slok op langskomt om een oude ruzie bij te leggen loopt dit volledig uit de hand.

Cowboy Frans
Frans houdt van zijn boerderij en zijn geiten, maar zo af en toe gaat hij op vakantie op zijn boerenlandfietse. Hij verruilt dan zijn boerenkiel voor een cowboy-outfit. Frans is zo al heel Europa doorkruist en is zelfs in Marokko geweest.

Dit jaar fietst Frans naar de Belgische Ardennen. Hij wil niet te ver van huis want zijn vader is ziek. Zijn tocht gaat langs de Belgische rivier de Ourthe. Frans vindt het ruwe landschap mooi. 's Nachts slaapt hij in de natuur onder een stukje zeil. Zijn eten kookt hij op een vuurtje.

Ook in deze serie wordt weer duidelijk dat Frans een buitenstaander is bij keuze. Frans vindt het fijn om anders te zijn!

Reageren