Manifest stenenkoorts

Patrick Lodiers helpt drie jonge journalisten in Manifest Stenenkoorts

NPO 2 - maandag 6 juni om 22:09

© BNNVARA
Drie jonge journalisten onderzoeken in het programma Manifest Stenenkoorts wat er moet veranderen om de huizenmarkt in Zwolle weer toegankelijk te maken voor jongeren. Patrick Lodiers legt hun bevindingen voor aan deskundigen, onder wie minister Hugo de Jonge.

“Mijn stenen zijn gekocht, maar mijn geweten knaagt.” De oververhitte huizenmark zit niet alleen jongeren dwars, maar ook Patrick Lodiers.

Manifest Stenenkoorts

In de vierdelige serie Manifest Stenenkoorts onderzoeken drie jonge journalisten en hij wat er moet veranderen om de woningmarkt weer toegankelijk te maken. Elisabeth van Kleef, Roy Zwier en Manne Havinga volgen een aantal leeftijdsgenoten in hun thuisstad Zwolle, waar het huizenaanbod steeds kleiner wordt en overbieden de normaalste zaak van de wereld is.

Patrick Lodiers

Hun bevindingen legt Lodiers vervolgens voor aan deskundigen, onder wie Bouwend Nederland-voorzitter en oud-CDA-leider Maxime Verhagen en Hugo de Jonge. Als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wil hij alle woningzoekenden aan een huis helpen.

Meer over