Hungaroring

Max Verstappen in de GP Hongarije

1 Augustus 2019 09:26 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Zondag is de GP van Hongarije om 15.13 uur van start gegaan. Op de Hungaroring hoopt Max Verstappen de stijgende lijn van de laatste weken te continueren.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

“Het is één van mijn favoriete banen en ik kijk er naar uit om er weer naartoe te gaan dit jaar. Het is een technisch circuit en je moet jezelf echt heel goed positioneren voor de bochten. Het voelt alsof je met een grote auto op een smalle baan rijdt, maar dat maakt het niet minder leuk”, zegt Verstappen in gesprek met Formule1.nl.

Snelheid

Verstappen kent de Hungaroring haast als zijn broekzak. “Bocht 11 is mijn favoriet, een snelle rechter. Als je die goed pakt, voelt het geweldig. Een goeie exit in de laatste bocht is ook heel belangrijk omdat het rechte stuk zo lang is. Je hebt daar veel snelheid nodig.”

Motorproblemen

In Hongarije behaalde de 21-jarige Limburger wisselende resultaten. Zo werd hij in 2015 in zijn Toro Rosso al eens vierde, maar kwam hij met de Red Bull niet verder dan een vijfde plek (in 2016 & 2017). In 2016 was Verstappen in een felle strijd met Kimi Raikkonen verwikkeld, waarbij ze elkaar zelfs toucheerden op de baan. Vorig seizoen viel Verstappen zelfs na vijf ronden uit met motorproblemen.

Zomerpauze

“Het is vaak een van de warmste races van het jaar en de baan ligt ons goed. Duitsland was de gekste en moeilijkste race voor mij, het was mooi daar als eerste uit de bus te komen. We hebben zo goed samengewerkt, de pitcrew vestigde een wereldrecord. En dat terwijl ze liefst negen stops hebben moeten doen. Op naar Hongarije. We zijn klaar om nog één keer alles te geven voor de zomerpauze.”

Meer over