Me Before You

De andere kant van Emilia Clarke

RTL 8 - maandag 10 mei om 20:28

© ftpmuc.sky.de
Emilia Clarke is vooral bekend als drakenmoeder Daenerys Targaryen in de fantasyserie Game of thrones. In Me Before You laat de Britse actrice zich van een hele andere kant zien.

In deze verfilming van het boek van Jojo Moyes speelt Emilia Clarke geen drakenmoeder, maar een doodgewone serveerster.

Me Before You

Lou Clark (Emilia Clarke) is 26, maar ze woont nog steeds bij haar ouders. Omdat ze nooit een opleiding heeft afgemaakt, moet ze rond zien te komen van haar werk als serveerster.

Als de tent waar ze werkt failliet gaat, is Lou haar baan kwijt. Via het arbeidsbureau heeft Lou in Me Before You al snel weer een nieuw baantje.

Ze gaat aan de slag als verzorger van de rijke zakenman Will Traynor (Sam Claflin). Sinds een motorongeluk, nu twee jaar geleden, zit hij in een rolstoel.

De ooit zo levenslustige Will is zijn wil om te leven helemaal kwijtgeraakt. De frisse en rap van de tongriem gesneden Lou geeft hem voor het eerst weer wat plezier. Sterker nog: ze worden verliefd op elkaar.

Emilia Clarke

Emilia Clarke is niet de enige Game of thrones-acteur in de cast van Me Before You. Charles Dance (Tywinn Lanister in Game of Thrones) speelt Wills vader Stephen.

Ook Samantha Spiro (die Lou's moeder speelt) had een (kleine) rol in de immens populaire fantasyserie.

Na Me before you schreef Jojo Moyes nog de vervolgen After you en Still me. Of die ook verfilmd gaan worden, is nog niet bekend.

Meer over