Mercury Rising

Bruce Willis als bezorgde vader in actiefilm Mercury Rising

Veronica - zaterdag 16 september om 22:24

© RTL
In Mercury Rising speelt Bruce Willis een FBI-agent die een klein jongetje beschermt tegen mensen die het slecht met hem voor hebben.

Simon (Miko Hughes) is niet zomaar een jongetje van negen. Hij heeft autisme en is dol op puzzelen.

Mercury Rising

Dat laatste brengt hem in Mercury Rising in de problemen. Hij kraakt een geheime code van de regering. Als de veiligheidsdienst ontdekt dat een mannetje van negen die code heeft gekraakt is het hommeles. NSA-topman Nick Kudrow (Alec Baldwin) wil hem zelfs om laten leggen.

De eerste poging mislukt, maar Simons ouders komen wel om het leven. Gelukkig staat hij er niet helemaal alleen voor. De net op non-actief gestelde FBI-agent Art Jeffries (Bruce Willis) besluit zich over het ventje te ontfermen. Hij moet hem niet alleen veilig zien te houden, Art moet ook proberen zelf de code te weten te komen.

Alec Baldwin

Of Alec Baldwin nou trek had in zijn rol in Mercury Rising of niet, hij kon er niet echt onderuit. Volgens zijn contract moest hij nog een film voor producent Universal Pictures maken. Een aantal jaar eerder was Baldwin uit een project van Universal gestapt. Om juridisch gedoe te voorkomen tekende hij toen een document waarin hij beloofde een andere film voor de studio te maken. Toen Universal hem de rol van Kudrow aanbod, nam hij hem aan om er vanaf te zijn.

Meer over