Mimiserie: Impact

Het voortbestaan van de wereld staat weer eens op het spel. In de miniserie Impact komt het gevaar van de maan.

Die is getroffen door een asteroïde met een gigantische elektromagnetische lading. Aardbewoners en voertuigen stijgen vanaf dat moment te pas en te onpas op. Maar dat is niet alles. De maan draait door de inslag in steeds kleinere banen om de aarde en zal in 39 dagen tegen onze planeet klappen. Niemand zal de catastrofe overleven.

Ramp of geen ramp?
Een team van geleerden en astronauten maakt zich klaar voor een enkele reis naar de maan om de magnetische effecten uit te schakelen en de aarde te redden. Dat doet denken aan rampenfilms als Armageddon en Deep Impact: dreiging uit het heelal, een onwaarschijnlijk, rammelend verhaal en een reddingsteam met een onmogelijke missie. Maar de hoofdrolspelers, de special effects en de spanning zorgen ervoor dat Impact geen ramp is om naar te kijken.

Cast
David James Elliott (50), de ster van advocatenserie JAG, gaat als wetenschapper Alex Kitner de lucht in. Natasha Henstridge (36) speelt de rol van Maddie Rhodes, collega en ex-vriendin van Alex. De blonde actrice maakte naam als moordlustige menselijke alien in Species. In Impact kan ze niet veel kwaad doen: Maddie past op de kinderen van Alex.

Reageren